2012年5月14日星期一

Hunter Valley luxury in June


Lavish lunches, quality wine and cooking classes are all part of the attraction at the Hunter Valley's food and wine month.
June has been the time to discover the gastronomic delights and wonderful wines of the Hunter Valley for the last five years.
The sixth Hunter Valley food and wine month promises visions of wine quaffed in front of open fires, fabulous gourmet fare, food and wine matching, wine tutorials, cocktails, dinners with famous winemakers and more.
Whether you are on a budget or looking to indulge in high end accommodation Hunter Valley Wine Country Tourism has promised a range of packages.
At the high end is Tower Lodge, which took out the global luxury lodge award at the 2010 World Luxury Hotel Awards held in Thailand last year.
It's where the celebrities choose to stay when they venture to the Hunter Valley and it's easy to understand why. The rooms are luxurious, spotted with persian rugs, antique furniture and comfy beds. And they are secluded.
We stayed in room one which had a sizey living area opening out to a private courtyard. Up a few stairs was a bed for a king, connecting to the bathroom which had a large spa bath for two.
At the centre of the lodge is a fountain in the courtyard which provides enough noise to shield you from the seldom seen other guests at the lodge.
Breakfast in the courtyard consists of a buffet of fruit, yoghurt, stewed rhubarb and a choice of cooked options.
After a long day tripping around the Hunter on a bus, just when we thought we had eaten enough for a month, a friendly staff member offered us a cup of tea.
Delightful. "Would we like any high tea offerings?" she asked.

"No," we replied, with bulging bellies.
She obviously didn't believe us and when she brought out a plate of macaroons, dainty chicken sandwiches and petit miam style treats, we just couldn't help but try them.
The verdict - divine.
Tower Lodge has several lovely sitting rooms, all furnished stylishly and perfect to gathering with other guests and sharing a drink.
The grounds, right next door to the estate's winery, offers tranquil walks in bushy surroundings, with some interesting sculptures alongside the main entrance.
It's Restaurant Nine, which is tucked away underground, has an excellent reputation although sadly time didn't allow us to visit.
Arriving late on a Friday evening due to crawling traffic around Turramurra, we swiftly jumped on a bus to Margan Restaurant, a short drive away from Tower.
The restaurant's focus is on it's one acre garden and the menu is based around the seasons and produce harvested straight from the kitchen garden.
Environmentally sustainable, Margan is certified with Green Table Australia for its initiatives.
It's carbon footprint is just 20 muddy steps from the garden.

Dainty flowers topped the seared tuna with piccalilli, capers, topped off with white balsamic dressing, following roasted free range quail with pancetta, fig, chutney, cavolo nero and fregola.
Artisan cheeses served us well for the fourth course, followed by Vanilla bean pannacotta, poached rhubarb, quince jelly and fairy floss for dessert.
The four courses were the perfect size, leaving us not too much but not too little. They have a word for it in Swedish - lagom - which means sufficient or just right.
It was of course washed down with Margan's estate grown, estate picked wine in their stunning rammed earth restaurant and cellar door.
Even better it was in the company of several Hunter Valley wine personalities, who provided lots of laughs as we discovered our own Hunter Valley personalities on the new iphone and ipad apps.
Our table was lucky to share the company of Karl Stockhausen, a lauded Hunter Valley winemaker and his wife, who has had a career change from being an occupational therapist and is now serving up organic fare at the couple's Cracked Pepper Restaurant.
Andrew Margan and his team will lunch and dine out on their sustainability credentials during throughout June, with its 100 metres meal, consisting of estate reared Black Suffolk slow roasted lamb, creamy potato mash and heirloom vegetables all from the estate's garden.
Of course it will be matched with Margan's Barbera red, all grown within 100 metres of the restaurant.
IF YOU GO:
· Margan will have a 100 metres meals from Friday June 1 to Saturday June 30 from Friday to Sunday for lunch and dinner. 1238 Milbrodale Road, Broke. $45pp. Phone 02 6579 1317.
· Tower Lodge offers packages for couples during food and wine month starting at $2070 per couple and offer mid-week escapes from $1495 per couple. The five-star facilities are found on Halls Road, just off Broke Road, Pokolbin, NSW. Phone 02 49987022.
· Tower Estate will have a fireside hight tea in front of the open fire at the lodge, matched with Tower Estate wines every Saturday and Sunday from June 2 to June 30. $55pp with three matching wines. Bookings essential.
· The author was a guest of Tower Estate, Margan Restaurant and Hunter Valley Wine Country.

没有评论:

发表评论